Blogging tips

Etiquetes

Traducir / Translate

divendres, 20 de juny del 2014

PER FI S'HA ACABAT EL CURS

Ara comencen les nostres vacances. Jo sempre ho dic, quan els nens estan de vacances jo estic de vacances. Ja us vaig comentar en el post anterior que la meva agenda va de setembre a agost, igual que l'agenda escolar.

L'època escolar significa un corre-corre pels matins, aixeca'ls, fes-los l'esmorzar i batalla per a que es beguin la llet ràpid (perquè pel matí no entra la llet ni a trompicons), batalla per a que vagin a vestir-se i deixin de mirar la tele. Un corre-corre per a que acabin d'arreglar-se i endreçar i surtin a l'hora de casa per anar al cole.

A la tarda, a les cinc, comencem un altre cop les corredisses. Sortim de l'escola, un va a extraescolars (que a més aquest any, ha coincidit tant malament que cada dia de la setmana un o altre en tenia una). Arribem a casa i a les 6 comença la batalla pels deures, l'un i l'altre. Un pregunta com es fa un exercici, l'altre que rondina i es queixa que no vol llegir i tu mentrestant has de fer el sopar i qualsevol altre feina de la casa que a l'home no li ha donat temps d'acabar pel matí (quan té el torn de tarda).

A tot això el que rondinava perquè no volia llegir ja ha acabat de llegir i ara rondina perquè vol jugar a l'ordinador i tu li repeteixes per enèsima vegada que entre setmana no es juga a cap màquina. Evidentment llavors la resposta és doncs juguem tu i jo a cartes (o a la pilota o a bales). Per tant tu, ja deixes de fer la feina que volies fer.

Acte seguit, mentre esteu jugant, et crida el gran que ja ha estudiat i que li prengui la lliçó. I tu, estoicament deixes el petit i vas a veure què ha après. I comences a posar-te histèrica quan veus que no se sap la lliçó perquè no ha estudiat ni 10 minuts. T'enfades, l'amenaces, ell torna a ficar-se a estudiar i tu continues jugant amb el petit que ja t'ha reclamat 6 vegades que et toca tirar.

Quan ja hem acabat la partida i la guerra dels estudis, comencem la de la dutxa i la preparació del sopar. No sé per què, si saben que acabaran tots dos dutxats, cada dia hi ha una discussió de qui es dutxa primer. Normalment és el petit perquè l'altre encara està fent deures, però és com si l'enviessis a la guerra. Però el problema no és aquest. És que després no hi ha qui els tregui de l'aigua. I jo un altre cop mostrant a tots els veïns les dots de sergent veu en alt.

Per fi, després de fer els 5 minuts, a dos quarts de 10 ja estan tots dos al llit i gairebé dormits.

Però TOT ESFORÇ TÉ LA SEVA RECOMPENSA, i tots dos s'han esforçat durant el curs així que ELS HAN DONAT UN PREMI DE MATEMÀTIQUES a cadascun a l'escola.

Així que avui els vull felicitar a tots dos i vull desitjar-los que tinguin unes magnífiques vacances i que descansin i gaudeixin dels tres mesos que tenen per endavant.


Els premis

Pd. Sento la qualitat de les fotos, però la càmera no va molt fina i no he tingut temps d'arreglar-ho.

2 comentaris :

M'encanta que em comenteu alguna cosa.