Blogging tips

Etiquetes

Traducir / Translate

dilluns, 3 de març del 2014

DILLUNS DE LLIBRES - MINI ARCO

Bona tarda (avui vaig tard, però entre carnaval i un nen malalt, no he tocat l'ordinador en tot el finde).

avui no us porto un llibre de lectura. De fet no és ni tan sols un llibre, són unes fitxes/joc que ens van fer comprar a com a material escolar per a Primer o Segon de primària (no ho recordo) del gran.

Les fitxes Arco consten de dos parts, les fitxes en si i els llibres. Les fitxes són un conjunt de peces numerades (de l'1 al 12 les miniarco i de l'1 al 24 les arco) per davant i amb una forma geomètrica per darrere (tant arco com miniarco). Els llibres són el material sobre el qual es treballa. Segons el tema a treballar, observació, lectura, matemàtiques, etc. hi ha dibuixos o lletres o figures geomètriques.

fitxes per davant

fitxes per darrere

un parell dels llibres
En què consisteix?, doncs es tracta de donar resposta a la pregunta que fan al llibre, és així de simple. El llibre et mostra 12 vinyetes (en el cas del miniarco) i tu has de relacionar cada número de les fitxes amb la vinyeta que correspongui. Com saps si ho has fet bé? doncs, a cada pàgina del llibre hi ha un dibuix fet amb figures geomètriques, aquest dibuix ha de coincidir amb la part de darrere de les fitxes. La fitxa que no coincideix és la que està mal col·locada. 

Un exemple de pregunda

així ha de quedar si està ben resolt
Per què ens agrada aquest joc?. És un joc interessant que fomenta la concentració, la rapidesa visual, la memòria, estimula el pensament llògic. I a més, és un joc que està adaptat a diferents nivells d'edat, des de P3 fins a l'Eso. 

En definitiva és un joc molt complert.

2 comentaris :

  1. Dono fe de que el material és molt més que recomenable. A instàncies de la Gemma li vàrem regalar a na Paula i va disfrutar d'allò més.

    ResponElimina

M'encanta que em comenteu alguna cosa.